Ana Sayfa / Genel / Ubiquiti airMAX Teknolojisi – Hangi Ürünü Seçmeliyiz?

Ubiquiti airMAX Teknolojisi – Hangi Ürünü Seçmeliyiz?

Ubiquiti Airmax Teknolojisi

Ubiquiti Airmax Teknolojisi ürünlerinde yazımız hangi ürünlerin sizin için ideal ürünler olduğuna hangi ürünlerin farklı amaçlar için kullanıldığına dair sizi bilgilendirmek için kaleme alınmıştır. airMAX ve airFiber ürünleri birden fazla  farklı dış mekanlarda  kablosuz internet aktarımını rahatlıkla sağlayacak ürünlere sahiptir.

Dış mekan kablosuz internet aktarımı için kullanılan iki ana aktarım  yöntemi vardır: Noktadan Noktaya (PtP) ve Noktadan Çok Noktaya (PtMP).

  • Noktadan Noktaya (PtP): Genel olarak bir veya birden fazla km mesafedeki iki noktayı birbirine bağlar aslında yapılan Ethernet bağlantısı oluşturmaktır.
  • Noktadan Çok Noktaya Bağlantılar (PtMP): İnternet Erişim Noktasına bağlı bir Erişim Noktası veya Baz İstasyonu vasıtasıyla birden fazla cihazı kullanarak birden fazla noktaları birbirine bağlar ve aktarımı gerçekleştirir.

Noktadan Noktaya (PtP) Aktarımlar

Aşağıda sizinle paylaşmış olduğumuz cihaz önerileri ve kısaca bahsettiğimiz özellikler  aktarım esnasında herhangi bir sorun olmaması üzerine oluşturulmuş verilerdir. Cihazların gerçek sonuçlarında  etkili olan ise çevresel parazitler, Görüş Hattı, EIRP sınırları ve diğer dış etkilere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Aşağıda sizinle paylaştığımız  ürünler aktarım sırasında yol aldıkları mesafeye göre sıralanmışlardır.

Kısa mesafe Aktarım Cihazları (0-5 km)

  • NanoBeam 5AC-G2: Kısa mesafeli aktarım için önerilir, 450Mbps’ye kadar iş hacmi sağlayabilen en yeni airMAX AC teknolojisi sayesinde üstün performans sunar.
  • NanoStation 5AC Loco:  Kısa mesafeye sahip aktarımlar için idealdir . AirMAX AC teknolojisine sahip en düşük maliyetli Noktadan Noktaya Aktarım cihazıdır.
  • NanoStation 5AC: İkili Ethernet bağlantı noktası özelliği sebebiyle  çoğunlukla video aktarımları için tercih edilen bir üründür ve ayrıca airMAX AC teknolojisine sahip kısa bağlantılar için de çok popüler bir tercihtir.
  • airFiber5X + AF-5G23-S45:  5GHz bandına sahiptir. Sadece 50MHz, 1 milyon pps’ye kadar işlemci gücü, 2ms civarında gecikme yaşanarak 500Mbps’ye kadar toplam iş hacmine sahip yüksek performanslı aktarımlar için idealdir. Jumbo kalıpları da destekler.
  • airFiber 24:  24GHz bandına sahiptir. 1,5 Gb – sn’ye kadar toplu iş hacmi (750 Mb – sn + Tam Çift Yönlü), 1 milyon pps’ye kadar işlemci gücüyle, 1 ms’nin altındaki gecikme yaşanmasıyla yüksek performanslı aktarımlar için idealdir. Jumbo kalıpları da destekler.
  • airFiber 24HD: 24GHz bandına sahiptir. 2 Gb – saniye’ye kadar toplu iş hacmi (1 Gb – saniye + Tam Çift Yönlü), 1 milyon pps’ye kadar işlemci gücüyle, 1 ms’nin altındaki gecikme yaşanmasıyla  yüksek performanslı aktarımlar için idealdir. Jumbo kalıpları da destekler

Orta mesafe Aktarım Cihazları (5-15 km)

  • LiteBeam 5AC-23- G2:  Çoğu durumda CPE  olarak kullanım için önerilir. 450 Mbps’ye kadar alıcı verici performansı sağlayabilen en yeni airMAX AC teknolojisi sayesinde üstün performans  sağlayan bir cihazdır.
  • PowerBeam 5AC -G2: Uzun mesafeye sahip aktarımlar veya orta mesafeli PtP aktarımlar için CPE olarak kullanım için önerilir. 450Mbps’ye kadar iş hacmi sağlayabilen en yeni airMAX AC teknolojisi sayesinde üstün performans sağlar.
  • PowerBeam 5AC ISO:  Üretilen cihaz  Powerbeam 5AC ye çok benzer olsa da yüksek gürültülü ortamlar için kullanımı daha uygundur.
  • airFiber5X – AF-5G30-S45: 5GHz bandına sahiptir. Yalnızca 50MHz, 1 milyon pps’ye kadar işlemci gücü, 2ms civarında gecikme yaşanarak 500Mbps’ye kadar toplu iş hacmine sahip yüksek performanslı aktarımlar için idealdir. Jumbo kalıpları da destekler.
  • airFiber5 – 5U: 5GHz bant genişliğine sahiptir.  1,2 Gb – saniye’ye kadar toplu iş hacmi (620 Mb / saniye Tam Çift Yönlü), 1 milyon pps’ye kadar işlemci gücü, 1 ms’nin altındaki gecikme yaşanmasıyla yüksek performansa sahip aktarımlar için idealdir. Jumbo kalıpları da destekler.
  • airFiber11FX – Anten: 11GHz bant genişliğine sahiptir. 1.3Gbps’ye kadar toplu iş hacmi (680Mbps Full-Dublex), 1million pps’ye kadar işlemci gücü, 1ms’nin altında gecikme yaşanması ile yüksek performansa sahip aktarım için idealdir. Jumbo kalıpları da destekler. Lisanslı bir gruptur.

Uzun mesafe Aktarım Cihazları (15+ km)

  • Rocket 5AC + RocketDish LW:  Uzun mesafeli yüksek performanslı bağlantılar için mükemmel seçimdir. 80MHz kullanarak 450Mbps’ye kadar TCP – IP çıkışımevcuttur. 100+ km’lik mesafelerde sorunsuz olarak kullanılabilir.
  • airFiber5X  +  AF-5G34-S45: 5GHz bant genişliğine sahiptir. Yalnızca 50MHz, 1 milyon pps’ye kadar işlemci gücü, 2ms civarında gecikme kullanarak 500Mbps’ye kadar toplu iş hacmine sahip yüksek performansa sahip aktarımların gerçekleşmesi için idealdir. Jumbo kalıpları da destekler.
  • airFiber11FX + Anten: 11GHz Lisansa sahip bant genişliği mevcuttur.  1.3Gbps’ye kadar toplu iş hacmi (680Mbps Full-Dublex), 1million pps’ye kadar işlemci gücü, 1ms’nin altında gecikme yaşanabilmesi ile yüksek performans için kullanılabilecek aktarım cihazlarındandır. Jumbo kalıpları da destekler.

Yüksek Performansa Sahip Ana Alıcı ve Vericiler

  • airFiber 24HD: Olağanın üstünde bir performans için, airFiber 24 HD, 24 GHz bandında 2+ km’lik mesafelerde 2Gbps’ye kadar ve 9 km’nin altındaki aktarımlarda 1.4 Gbps’ye kadar gerçek verim sağlanabilir. Belirli koşullar dahilinde 20 km’ye kadar kullanımında sıkıntı yaşamazsınız.
  • airFiber 24:  Üstün bir performans almanız için, airFiber 24, 24 GHz bant arasında 5+ km mesafelerde 1,4 Gbps’ye kadar gerçek verim alabilirsiniz. Belirli koşullar dahilinde 13 km’ye kadar rahatlıkla kullanımını gerçekleştirebilirsiniz.
  • airFiber 5 ve 5U:  5GHz bant genişliğinde yer alan  ideal üstün performans, airFiber 5 – 5U, 5GHz bandında 1.2Gbps’ye kadar veri hızı sağlayabilirsiniz. Belirli koşullar dahilinde, 100 km’ye kadar olan aktarımlar  için rahatlıkla kullanılabilir.
  • airFiber5XHD + Antenler: 5GHz bant genişliğine sahiptirler. 1 Gb – saniye’ye kadar toplu aktarım hızı, 2 milyon pps’ye kadar işlemci gücü ve 2 ms civarında gecikme yaşanabilmesi ile yüksek performanslı bir aktarım için idealdir. Jumbo kalıpları da destekler.
  • airFiber2X + Antenler: 2.4GHz bant genişliğinde yer alır. Sadece 50MHz, 1 milyon pps’ye kadar işlemci gücü, 2ms civarında gecikme yaşanması ile 500Mbps’ye kadar toplu aktarım hızına sahip yüksek performanslı aktarımlar için gayet uygundur. Jumbo aktarımları da destekler.
  • airFiber3X + Antenler: 3GHz bant genişliğinde yer alır. Yalnızca 50MHz, 1 milyon pps’ye kadar işlemci gücü, 2ms civarında gecikme kyaşanarak 500Mbps’ye kadar toplu aktarım hızına sahip yüksek performanslı aktarımlar için idealdir. Jumbo aktarımları da destekler.
  • airFiber4X + Antenler: 4.7-4.9GHz Lisanslı bant genişliğine sahiptir. Sadece 50MHz, 1 milyon pps’ye kadar işlemci gücü, 2ms civarında gecikme yaşanarak 500Mbps’ye kadar toplu aktarım hızına sahip yüksek performanslı aktarımlar için uygundur. Jumbo kalıpları da destekler. 4.7-4.9GHz bandında çalıştığı için Kamu kurum ve kuruluşlarında sağlanacak olan güvenlik için kullanıma uygundur.
  • airFiber11FX + Anten: 11GHz Lisanslı bant genişliğine sahiptir. 1.3Gbps’ye kadar toplu iş hacmi (680Mbps Full-Dublex), 1million pps’ye kadar işlemci gücü, 1ms’nin altında aksama yaşanması ile yüksek performanslı aktarımlar  için kullanımı daha uygundur. Jumbo kalıpları da  destekler.

Noktadan Çok Noktaya (PtMP) Aktarımlar

PtMP aktarımlar da her iki tarafa da  bağlı olmalıdır, bu nedenle aktarım mesafesi olarak uzun km’lerde  ise, her durum için de doğru Baz İstasyonu’nu ve doğru CPE’yi seçmek çok  önemli ve zorunluluk derecesindedir. Geriye dönük uyumluluk vardır: airOS 6 (M cihazları için) ve airOS 8’in (AC cihazları için ) piyasaya sürülmesiyle,  M Erişim Noktasını bir airMAX AC Erişim Noktası ile değiştirerek tüm M cihazlarınızın sürümünü yükseltebilirsiniz.

Baz İstasyonları

Kullanımı çoğu zaman bir kulenin, binanın veya direğin tepesinde konumlandırılmasıyla sağlanır. Konumlandırıldığı yükseklik, maksimum kapsama alanını belirleyecektir. Baz İstasyonunu konumunu planlarken, çoğu zaman istenen alanı tamamen  kapsayacak bir anten planlamak en uygundur. Daha geniş bir alana duyarlı antenlerde  daha fazla istasyona ulaşan daha geniş ışın genişliğine sahip antenlerin kullanılması parazitlere karşı karşıya kalma riskini ortaya çıkarır. Bu durumda istenilen performansa ulaşma da aksaklıklar yaşanmasına sebep olur.

Kısa Mesafe ve Düşük Kapasiteli  Baz İstasyonları

  • Rocket M – airMAX OMNI anteni : tüm cihazlar airMAX özellikli olduğunda 60 dereceye kadar aynı zamanda aktarım sağlayabilir. Rocket antenler ason derece duyarlıdır ve sadece çok kırsal alanlar için önerilir. Yalnızca M istemcileri bağlanabilir.

Yüksek Kapasite ve Performanslı Baz İstasyonları

  • Rocket 5AC PRISM G1 / G2 + airMAX AC Sektör Anteni:  En yüksek performansa sahip Baz İstasyonları için taşıyıcı kısmında yer alan sistemdir  360 ° bir kapsama için sekiz adet 45 ° antene ihtiyaç vardır. Yanyana var olan  gürültüyü önemli ölçüde azaltan airPRISM teknolojisinden yararlanır.
  • Rocket 5AC Lite – Titanyum Sektörü Antenleri : Orta-yüksek yoğunluklu alanlar için yüksek performanslı çözüm önerileri barındırır. Netleştirilebilir büyüme için değişebilir ışın genişliğine sahip (60-120 °) antenlere sahiplerdir.  En son airMAX AC teknolojisi kullanılır.
  • LiteAP AC: Yüksek bir performans ve  ultra hafif airMAX AC sektör – radyo 120 ° lik bir kapsamaya sahip bir cihazdır.
  • IsoStation5AC : Yüksek izolasyona sahip korna sektörüdür. Yüksek yoğunluklu kentsel dağıtımlar veya mikro KOK’lar için idealdir. 30 °, 60 ° ve 90 ° lik seçenekleriyle  45 ° – 15dBi korna sektörüyle birlikte kullanılır.
  • PRISMtation5AC : Aktif PRISM RF Filtreleme ve GPS ile yüksek izolasyona sahip korna, gürültü reddi,iyileştirilmiş ortak konum  ve 500Mbps’ye kadar kullanımda sorun yaşanılmaz.

Noktadan Noktaya Aktarım ve Noktadan Çok Noktaya Aktarım Projeleriniz İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.

Ubiquiti AirMAX Aktarım Cihazları için Buraya Tıklayabilirsiniz.

Hakkında admin

Bu habere de bakabilirisiniz

Ağ İletişimine Giriş – Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü (DHCP)

Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Ağ İletişimine Giriş – Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü (DHCP) DHCP …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir